Banjaluka

Otvorena dva nova vrtića u Banjaluci, mjesta za 66 mališana

Banjaluka ima potrebu za novim vrtićima i zato je Grad počeo sa aktivnostima pripremanja prostora za djecu u različitim dijelovima grada, izjavio je danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, nakon otvaranja dva nova vrtića u ovom gradu, u koje je uloženo oko 300.000 KM.

– Veliki broj djece je na čekanju i ovo je najbrži način za uraditi kako bi se dobilo što više prostora za djecu, rekao je Radojičić novinarima nakon otvaranja vrtića “Palčica” u banjalučkom naselju Rosulje.

Radojičić je prije otvaranja ovog obdaništa otvorio novoizgrađeni vrtić “Poletarac” u naselju Obilićevo, rekavši da ova dva vrtića imaju 66 mjesta na raspolaganju za jasličku i stariju grupu djece.

Loading...

On je naveo da su dio opremanja obavili i sponzori – Udruženje osiguravajućih društava pri Privrednoj komori Republike Srpske.

– U toku je javna nabavka i za treći vrtić u naselju Starčevica i očekujem da do kraja godine grad dobije još jedan vrtić, što bi, sa ova dva bilo negdje preko stotinu novih mjesta za mališane”, dodao je Radojičić.

Predsjednik Skupštine Udruženja osiguravajućih društava Milomir Durmić rekao je da se ovo Udruženje odazvalo ovakvom pozivu da pomogne opremanje i rekonstrukciju vrtića, te da to predstavlja primjer na koji će ovo Udruženje sarađivati i sa drugim lokalnim zajednicama.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović navela je da su ovakvi projekti izuzetno korisni i idu u prilog činjenici da će se povećati obuhvat djece smještajem u predškolske ustanove, sa sadašnjih 17 na 50 odsto, kako je definisano usvojenom gradskom strategijom do 2025. godine.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!