Društvo

Ginekologa iz Gradiške terete da je za porođaj uzimao do 500 KM

Ginekolog Dragan Janjić optužen je da je, kao načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo u Bolnici Gradiška, uzimao mito kako bi porađao trudnice.

“Novčani iznos koji je Janjić primao kretao se od 50 do 500 maraka”, saopšteno je iz Republičkog javnog tužilaštva.

Loading...

U saopštenju se navodi da je optužnicu podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a Janjića terete za primanje mita.

“Optužnica ga tereti da je više puta, tokom dužeg vremena, kao ljekar specijalista ginekologije i akušerstva, nakon prijema u bolnicu i pregleda pacijentkinja koje su primljene radi porođaja i postporođajnog oporavka, zahtijevao i primao novac da bi obavio porođaj”, navode iz Republičkog javnog tužilaštva.

Nisu urodili plodom naši brojni pokušaji da danas dobijemo komentar od Janjića, kojeg je, prisjetimo se, porodica jedne trudnice ranije optuživala za njenu smrt.

U Gradišci je u novembru 2016. godine održano i protestno okupljanje zbog smrti porodilje Jovane Šinik. Brojni građani i porodica zatražili su tada smjenu ginekologa Dragana Janjića, koji je porađao nesrećnu ženu.

Porodica preminule Jovane tvrdila je tada da je najveći problem u tome što nije porođena carskim rezom iako su ljekari znali da beba ima više od pet kilograma.

V.d. direktora gradiške bolnice Mirko Manojlović kazao nam je da je Janjić još zaposlen u toj zdravstvenoj ustanovi i dodao da još nije zvanično obaviješten o optužnici. Dodao je da još nema nikakava saznanja o eventualnom pravosudnom epilogu koji se odnosi na smrt Jovane Šinik.

“Tužilaštvo je sprovodilo istragu. Mi smo u tom procesu učestvovali tako što smo sve tražene dokumente ustupili. Kakav je epilog, nemamo još nikakvog zvaničnog saznanja”, rekao je Manojlović.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!