Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Podignuta optužnica protiv dva policajca za slučaj “Dragičević”

Kako se saznaje da je optužnica podignuta zbog sumnje da su sprečavali dokazivanje u slučaju “Dragičević”.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka danas je podiglo optužnicu protiv dva službenika u MUP-u Republike Srpske, PU Banjaluka, zbog krivičnog djela Sprečavanje dokazivanja.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci.

Kako se saznaje da je optužnica podignuta zbog sumnje da su sprečavali dokazivanje u slučaju “Dragičević”.

Prije nekoliko dana Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Banjalučanina Davida izjavio je da očekuje hapšenje dvije osobe.

Ranije je iz međunarodnog advokatskog tima koji zastupa porodicu ubijenog Davida Dragičevića potvrđeno je da će naredne sedmice biti podignuta optužnica protiv dvojice pripadnika MUP-a RS i to zbog propusta u istrazi.

“To je pomak naprijed, jer su ta dva službenika davala kontradiktorne izjave pa se može naslutiti da je neko najvjerovatnije iznad njih naredio da se ukloni taj trag”, rekao je ranije Duško Tomić, advokat i član pomenutog tima, za BHRT.

Dodao je da su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka dobili određeno uvjeravanje da će se između ostalog pozabaviti i propustima u istrazi kada je u pitanju nestanak donjeg veša Davida Dragičevića.

“Ovdje se radi o očiglednim propustima u istrazi. Odmah sam povukao paralelu sa slučajem ‘Memić’ u Sarajevu gdje je nestala majica s tragovima krvi i još niko nije optužen. Ovdje su nestale Davidove gaćice i mi nikad nećemo pridavati veliki značaj nekom dokazu, niti ćemo ga predimenzionirati niti ćemo ga minimizirati. Međutim, kada nešto nestane, onda uvijek polazite od toga da je to najvažniji dokaz”, rekao je on i istakao da se postavlja pitanje kako je moguće da nestane tako važan dokaz, te da je u tom smislu međunarodni pravni tim razgovarao s tužiocem i dobio određena uvjerenja u vezi s tim.

“Tu nema šta dalje provjeravati, tu postoji vrlo jasna situacija šta je od predmeta izuzeto, a šta je nestalo. Ako je nestalo, onda treba utvrditi odgovornost onih koji su za to odgovorni”, ističe Feraget.

Izvor
NN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button