Društvo

Davor Dragičević: 5. oktobra dolazim ovdje i spuštam ruku, ako treba neka bude revolucija (VIDEO)

Sto šezdeset osmi dan za redom su se građani večeras okupili na centrlanom banjalučkom trgu.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, se obratio građanima:

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Loading...

Za robiju vam više neću spominjati. Ići ćete svi koji ste učestvovali i prije 18. marta. Sve i jedan insprektor koji su tražili i ne tražili. Sve i jedan koji su učestvovali u nepronalasku Davida. Da se David vrati svojoj kući, da studira, da ruča sa svojom porodicom. I da njegovo srce kuca. – rekao je Davor

Danas si rekao, da vjeruješ policiji. Hvala ti na tim riječima, svaki dan se ukopavaš sve više i više. Svi zločinci i ubice i treba da se ukopavaju i da tonu u svoje živo blato. Ne znam kako uvijek nađete ljude, koji se ne znaju braniti. A i to su samo ljudi. Nisu navikli na nasilje i na vaše metode. A tako bih žarko želio da mene napadnete. S oružjem ili bez, da vam ja pokažem s kim imate posla i skim ćete imati – poručio je Davor

Ja svog Davida ne mogu vratiti. Ali mogu uraditi ono što sam mu obećao. Mogu uraditi za ovu djecu ovdje, i ovih ljudi oko mene.

Od sutra više neću biti pretplatnik kompanije Mtel. Razloge vrlo dobro znam, nisu samo prekide signala. Da su mi dali ono što sam tražio. Kažu ne mogu zakonski. Da su dali zločin bi bio riješen i svi ispisi davidovog telefona bi bili kod mene. A što je dijete oteto, silovano, ugušeno. Možda je davao života u kanalizaciji, kada ga je Kojdić dirao, harmonikaš.

Čekam ove sedmice da optužnica bude potvrđena, nemaju vremena. Nema veze, radite šta god hoćete do 5. oktobra. A poslije ćete raditi kako vam kaže Davor Dragičević i grupa Pravda za Davida. Zapamtite dobro i svi vi koji nosite plave uniforme i krijete se iza njih. Osramotili ste tu uniformu koju nosite i taj amblem Republike Srpske. Stojite iza zločinaca u MUP-u. Stojite iza Dragana Lukača, Darka Ilića, Ćuluma i svih koji su bili na pres konferenciji.

Šta ćemo sada kada imamo novog svjedoka. Koji vas je vidio tu noć. Trebam vama da ga predam? Ne. Zato što vi niste institucija ove države, a nećete jednog dana biti ni građanin ove države. Garantujem vam. Nećete imati ni matični broj u ovoj državi, da je ne bi skrnavili – rekao je Davor

Sve i jedna svjetska novinska agencija je bila ovdje na trgu, samo zločinačka RTRS i ATV nije. Ako vi do sada niste shvatili, ja sam shvatio. Mene izbori ne zanimaju. Svaki dan je ovdje sve gore i gore. Ko pravi to, neka se oni između sebe dogovore. Grob Davida Dragičevića neće ostati u ovoj državi ne budu li se riješila sva nerazjašnjena ubistva.  ne bude li mira za ovu našau djecu i sve nas.

Kome da damo glas? Ja ga još ne vidim. Zašto izbori? Kome? – pitao je Davor
Sjaši Kurta da uzjaše Murta. Ne može. Prolongirajte radite šta hoćete. Apsolutno ne priznajem izbore!

5. oktobra dolazim ovdje, ako treba spustiću ruku to sigurno. Ako treba neka bude revolucija. Nije bitno, neće niko više nikoga ubijati. Mi hoćemo mirno da živimo ovdje – poručio je Davor

Šest mjeseci ubice hodate a meni Davida nema. Hodajte do 196 dana, do 5. oktobra. Poslije toga nećete hodati ni ovim gradom ni u ovoj državi. To vam ja lično obećavam. Besa je besa. Dragi moj sine dušo moja.
Ako nema istine i pravde za tebe i svu nedužnu ubijenu djecu, neka ne bude ni mira za vlast! – upozorio je Davor

foto: Mišo Blagojević

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!