Politika

Čavić sa tribine u Banjaluci: Poboljšati ukupne društvene i životne prilike

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić poručio je u Banjaluci da je u Republici Srpskoj neophodno uspostaviti sistem vlasti s ciljem poboljšanja ukupnih društvenih i životnih prilika.

“Uspostaviti sistem znači imati vladavinu prava u Republici Srpskoj. Svi moraju biti odgovorni za ono šta rade i poštivati zakonske propise”, rekao je novinarima Čavić nakon predizborne tribine NDP-a.

On je istakao da Republika Srpska mora imati kapacitet da obezbijedi 140 miliona KM na godišnjem nivou kako bi penzije odmah bile uvećane za 10 odsto.

“Za korisnike boračkih prava mora biti isplaćivana garantovana penzija, za šta je neophodno izdvojiti 40 miliona KM godišnje. Sve ovo je moguće i sigurno je da ćemo insistirati na poboljšanju statusa ovih kategorija”, dodao je Čavić.

On je izrazio zadovoljstvo što je otkriven jedan od počinilaca pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića i istakao da je “napad bio naručen”.

Na predizbornoj tribini su predstavljeni kandidati NDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri i za parlament BiH iz Izborne jedinice jedan.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!