Hronika

Sedam i po godina zbog 1,2 kg čistog kokaina

Okružni sud u Banjaluci prihvatio je sporazume o priznanju krivice koje su sa Tužilaštvom zaključili Mirče Kerkez (33) iz Trna, kod Laktaša, i Nikola Gajić (22) iz Banjaluke, a koji su uhapšeni u aprilu u akciji “Ekspert”, tokom koje je policija zaplijenila 1.217 grama kokaina, te 102 grama marihuane.

Kerkez je sporazumom pristao da bude osuđen na četiri godine, a Gajić na šest mjeseci manje.

Loading...

Njihovi advokati zatražili su juče od Okružnog suda Banjaluka da oni budu pušteni iz pritvora, a tužilac je izjavio da nema namjeru tražiti produženje pritvora za optuženi dvojac.

Postupak za trećeoptuženog Srđana Velimirovića (22) iz Banjaluke je razdvojen, ali je i on u pregovorima sa Tužilaštvom, tako da nije isključeno da će i on zaključiti sporazum o priznanju krivice.

Podsjetimo, kako je odranije poznato, Kerkez i ekipa su proljetos uhapšeni u policijskoj akciji “Ekspert”, kada su osumnjičeni pokušali da prodaju 1,2 kilograma kokaina prikrivenim istražiocima MUP-a RS.

Njih je policija pratila duže vrijeme i nakon što je potvrđeno da se bave švercom narkotika inspektori su ih kontaktirali.

“Od njih su prvo kupovali manje količine droge kako oni ništa ne bi posumnjali, a zatim je dogovorena primopredaja kilograma kokaina. Osumnjičeni su pristali i tada im je pripremljena klopka. Cilj je inspektorima i bio da ih uhapse sa što većom količinom droge i utvrde gdje i kako oni to nabavljaju”, rekao je ranije izvor blizak istrazi.

Izvor
NN/Dragan Sladojević
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!