Društvo

Studentima Medicinskog fakulteta nova, savremena čitaonica (FOTO)

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić predao je danas na korištenje studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci novu savremenu čitaonicu koja se nalazi u rekonstruisanom Centralnom medicinskom bloku UKC-a.

Đajić je rekao novinarima da će studentima biti na raspolaganju i dva velika amfiteatra za predavanja.

Loading...

On je istakao da poslodavstvo UKC-a, osim liječenja pacijenata, ima i obavezu da radi na edukaciji kadra, kako zaposlenih ljekara i zdravstvenog osoblja, tako i studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

“Prolazeći kroz hodnike, vidio sam da studenti nemaju čitaonice, da uče po hodnicima, stepenicama, te sam odlučio da im damo prostoriju da bi u pauzi između predavanja, vježbi i ispita mogli da uče u normalnim uslovima”, rekao je Đajić.

On je naveo da će studenti čitaonicu zvanično moći da koriste početkom akademske školske godine, od 1. oktobra.

Prema njegovim riječima, nova i savremeno opremljena čitaonica značajno će olakšati učenje studentima, što će doprinijeti njihovoj edukaciji i usavršavanju.

“Kolika je briga rukovodstva UKC-a o edukaciji i ostajanju mladih u Republici Srpskoj je podatak da od kada sam ja na čelu, godinu i po, nijedan ljekar nije napustio svoje radno mjesto i otišao u inostranstvo”, rekao je Đajić.

Predsjednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Aleksandar Košpić rekao je da su studenti Medicinskog fakulteta dobili svoju čitaonicu.

Košpić je zahvalio rukovodstvu UKC-a, na čelu sa Đajićem, ističući da je čitaonica neophodna studentima, naročito na UKC-u koji je najveća nastavna baza Medicinskog fakulteta, gdje se održava većina vježbi studenata.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!