Društvo

Doktori medicine organizuju štrajk upozorenja

Strukovni sindikat doktora medicine RS organizovaće 19. septembra štrajk upozorenja.

Obaveštenje o tome već je dostavljeno Vladi RS, ali i svim javnim zdravtsvenim ustanovama u Srpskoj.

Loading...

Iz pomenutog sindikata poručuju da se štrajk upozorenja organizuje s ciljem ostvarivanja zaštite profesionalnih, ekonomskih i socijalnih prava doktora medicine i ostalih zdravstvenih radnika u javnim zdravstvenim ustanovama.

– Pozivajući se na odredbe Zakona o štrajku, Strukovni sindikat doktora medicine RS, kao jedini reprezentativni sindikat u granama djelatnosti medicinske i stomatološke prakse i u bolničkoj djelatnosti, organizovaće štrajk upozorenja 19. septembra, sa početkom u 11 časova. Štrajk upozorenja se sprovodi kao postupak organizovanog prekida rada u navedenim granama djelatnosti u trajanju do 30 minuta.

Štrajk sprovodi Štrajkački odbor u skladu sa zakonskim propisima – navodi se u odluci Strukovnog sindikata doktora medicine RS.

Podsjetimo, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS potvrdilo je početkom avgusta Strukovnom sindikatu doktora medicine Srpske reprezentatitivnost u granama djelatnosti medicinske i stomatološke prakse i djelatnosti bolnica.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!