Politika

DODIK ODLIKOVAO POLTAVČENKA: Uspješna saradnja Srpske i Sankt Peterburga (VIDEO)

U Banjaluci je održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom.

Dodik je izrazio zadovoljstvo i čast što je gubernator Sankt Peterburga posjetio Banjaluku.

Loading...

– Ova posjeta je dokaz velike saradnje. Zahvaljujući doprinosu gubernatora Poltavčenka, možemo da konstatujemo da je naša saradnja danas veoma uspješna i biće još uspješnija i sadržajnija – rekao je predsjednik Srpske i dodao da je Poltavčenko zalaganjem i predanošću zaslužio orden Republike Srpske.

Dodik je istakao mogućnost proširenja saradnje i na izgradnju elektrana i u oblasti zdravstva.

Poltavčenko je izrazio zahvalnost za dodijeljeni orden, istakavši dobru saradnju i prijateljske odnose Sankt Peterburga i Srpske.

– Nisam došao ovdje zbog ordena, već zbog nastavka dobre saradnje i odnosa sa rukovodstvom Republike Srpske – rekao je on.

Poltavčenko je istakao da je jako bitno da prijateljski odnosi Srpske i Sankt Peterburga prerastaju u dobre ekonomske i političke odnose i saradnju.

Gubernator je za sutra najavio potpisivanje memoranduma o izgradnji kaskada hidroelektrana.

Poltavčenku je uručen Orden Republike Srpske na lenti za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju privredne saradnje i političkih odnosa Srpske i Rusije.

Orden Republike Srpske
Orden Republike Srpske

Sastanku u Palati Republike prisustvovali su i premijerka Srpske Željka Cvijanović, ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, šef Predstavništva Srpske u Moskvi Duško Perović i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Predsjednik Srpske i gubernator Sankt Peterburga obratiće se sutra u Banjaluci predstavnicima političkog, privrednog i javnog života Srpske. Obraćanju će prisustvovati i premijerka Srpske.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!