Društvo

U Čelincu proglašena vanredna situacija, poplavljeno 100 domaćinstava

ČELINAC – Na sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Čelinac jutros je proglašena vanredna situacija na području ove lokalne zajednice usljed obilnih padavina i neprohodnih pravaca prema Banjaluci i Kotor Varošu.

Načelnik opštine Momčilo Zeljković rekao je Srni da je više od stotinu domaćinstava poplavljeno, najviše u slivu rijeke Jošavke, a ništa bolja situacija nije ni na obalnom području Ukrine.

“Malo je nedostajalo da se Vrbanja izlije u centar grada. Odlučeno je da se obustavi rad u svim osnovim školama na području opštine, centralne škole i u vrtiću “Neven”. Ogroman broj klizišta se stvorio i prouzrokovao štetu na lokalnim putevima”, rekao je Zeljković.

Obilne padavine prouzrokovale su veliku štetu na gradskom i mjesnim vodovodima.

“Grad je bez pijaće vode i redovnog snabdijevanja električnom energijom jer su prisutna česta iskakanja na trafostanicama”, rekao je Zeljković.

On je istakao da je novi gradski most u funkciji za pješake, a da je “šamački” most osposobljen za saobraćaj automobila.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!