Banjaluka

Potpisan ugovor o izgradnji tri nove kružne raskrsnice u Banjaluci

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor JP „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić, potpisali su danas sporazum o izgradnji tri nove, velike kružne raskrnice na području Lazareva i Derviša, u okviru strateških planova za povezivanje Istočnog i Zapadnog tranzita.

Loading...

Prema sporazumu, kružne raskrsnice, u ukupnoj vrijednosti od oko tri miliona KM, planirane su na lokaciji kod „Lesnine“, na ukrštanju Ulice knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića te kod tržnog centra „Hiperkort“.

“Sa „Putevima RS“ trenutno radimo na završetku kružnog toka kod tržnog centra „Delta planet“ i očekujemo da će taj kružni tok biti u funkciji od 18. ili 19. marta. Danas smo se takođe dogovorili da 22. marta uvedemo u posao izvođača radova za kružni tok na Laušu, a 1. aprila nastavljamo sa gradnjom Istočnog tranzita na pravcu prema Zelenom mostu”, rekao je gradonačelnik Radojičić i dodao da će izgradnjom tri nove kružne raskrsnice biti u potpunosti završena poveznica Istočnog i Zapadnog tranzita.

Direktor JP „Putevi RS“ Nenad Nešić, kazao je da su ugovorima precizno definisane obaveze obje strane, a da radove u potpunosti finansira JP „Putevi RS“ iz vlastitih sredstava, dok je Grad dužan da obezbijedi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

“Očekujemo da tokom ove godine raspišemo tender za izbor najpovoljnijeg ponuđaača, a nakon toga ćemo krenuti u realizaciju projekata. Sa sigurnošću možemo reći da ćemo u ovoj godini izgraditi jedan od planirana tri kružna toka, a da će javna nabavka biti izvršena za sva tri kružna toka”, zaključio je Nešić.

Grad Banjaluka je juče promovisao novi investicioni ciklus pod motom „Banjaluka se gradi“, a današnje potpisivanje ugovora i najava novih radova obavljeni su upravo u okviru pomenutog ciklusa.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!