Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Špirić: Kunem se pred Bogom i narodom da nisam umiješan u korupciju

Poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikola Špirić izjavio je danas da navodi da postoje čvrsti dokazi da je on umiješan u korupciju, zbog čega ga je američka administracija stavila na “crnu listu”, predstavljaju laž, spin, podmetanje i političku ucjenu.

“Odlazeći američki ambasador u SAD (Morin) Kormak kaže da postoje tobože navodi da sam vršeći funkciju u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH prisvojio imovinsku korist. Nažalost, to je još jedna priča bez argumenata. Pred Bogom i narodom se kunem da je to laž, spin i podmetanje i da je to rezultat rada bolesnih umova kojih, nažalost, ne nedostaje u BiH i čime je u posljednje vrijeme hranjena američka administracija, odnosno administracija Stejt departmenta”, rekao je Špirić.

On je dodao da ne može da se načudi ovom slučaju i da je nečuveno u 21. vijeku da neko politički ucjenjuje tako što na “crnu listu” stavlja najuže članove porodice, odnosno suprugu i djecu.

“To je rađeno samo u Hitlerovo vrijeme kada su govorili: ‘Oprostićemo vam život, dovedite tatu’. Ako postoje neke informacije, valjda bih i ja trebalo da znam za njih. Dakle, ovo je laž, spin i najgnusnije podmetanje koje nisam očekivao od američke administracije. Molim Boga da dođe do konsolidacije demokratije u SAD (Donald) Trampovog tipa”, rekao je Špirić.

On je ponovio da nema nikakvih informacija u vezi sa navodima američke administracije ni od nadležnih domaćih institucija.

“Poštujem institucionalni rad u BiH i nisam čovjek koji bježi bilo gdje. Dakle, treba da postoje validni dokazi. Ovo je suđenje bez prava na odbranu i to je dopušteno Americi, ali kao problem vidim pokušaje da se domaća javnost zagadi dezinformacijama. Ovo govorim radi građana, naroda i ljudi koji vjeruju u ono što sam do sada radio”, naveo je Špirić.

SAD su 10. septembra uvele sankcije Špiriću, a iz Stejt departmenta je tada saopšteno da je ta odluka donesena zbog njegove umiješanosti u korupciju.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button