Magazin

Srbi opet najgori u regionu: godišnje popiju 9,1 litar alkohola

Svaki građanin Srbije stariji od 15 godina godišnje u prosjeku popije 9,1 litar alkohola, poslednji su podaci Svetske zdravstvene organizacije.

Iza Srbije su građani Crne Gore, koji u prosjeku popiju po 6,6 litara alkohola. Na trećem mjestu u regionu po konzumaciji alkohola je Albanija, čiji građani u prosjeku godišnje popiju 4,5 litara, dok je pola litra manja potrošnja u Bosni i Hercegovini.

Najmanje u regionu piju Makedonci, koji godišnje konzumiraju 1,1 litar alkoholnog pića.  Što se tiče svijeta, rekorderi su u Litvaniji, gde je potrošnja čak 15,2 litra po glavi stanovnika, a najmanje se pije u Tadžikistanu i to 0,3 litra.

Istraživanje koje je SZO uradila, pokazalo je da su najveći konzumenti alkohola bili u Bjelorusiji. Građani ove države prosečno su prošle godine popili 17 litara alkohola.  2017. godini, odmah za njima su i bile njihove komšije, stanovnici zemalja istočne Evrope.

Ipak, što se Srbije tiče, konzumacija alkohola se smanjila u odnosu na prošlu godinu. naime, prošlogodišnje istraživanje pokazalo da su tokom 2017. godine Srbi po glavi stanovnika godišnje pili 12,5 litara alkohola.

Izvor
b92
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!