Društvo

Adan Šukalo pozvao sve političare da podrže Davora

Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo pozvao je sve političke predstavnike da prekinu predizbornu kampanju i pridruže se grupi "Pravda za Davida". On je naveo da će ih vlast svakako napadati kako politizuju slučaj, te da je "sada zaista isključivo pitanje politike". Šukalo je političare pozvao da se urazume, pokažu da su vrijedni uloge koju obavljaju i pridruže se svom narodu na Trgu.

Poziv Adama Šukala prenosimo u cjelosti:

“Nema više kompromisa. Ovo su teške riječi, zato ću se ograditi i reći – naredni redovi su samo moje mišljenje. Međutim, svim srcem osjećam i znam da će opozicija biti podjednako kriva ukoliko ne učini sljedeće:

Svi politički predstavnici koji žele dobro svom narodu i građanima Republike Srpske moraju momentalno prekinuti predizbornu kampanju koju su do sada vodili i pridružiti se grupi Pravda za Davida i Davoru na Trgu!

Drage kolege političari, ne znam koliko je potrebno još da ponavljamo kako biste shvatili: ovo je istorijski trenutak za Republiku Srpsku!

Šta i koga, dođavola više, vi imate da predstavljate u zemlji u kojoj je moguće MALTRETIRATI, SILOVATI I UBITI NEČIJE DIJETE, bez ikakve sankcije, bez ikakve istrage, bez da zločinci trepnu zbog toga, a zatim i da divljački i bez časti vrijeđaju mrtvo dijete i njegovu porodicu putem JAVNIH SERVISA, odnosno “državnih” medija?!

Prestanite pobogu sa izgovorima! Režim će vas svakako napadati kako politizujete slučaj, ali ovo je sada zaista isključivo pitanje politike!

Bez politike, poštovane kolege, neće i ne može biti riješeno ubistvo Davida Dragičevića, jer istragu sputava upravo ista ta politika. Šta je potrebno više reći, koliko je potrebno još isplakanih suza na Trgu da biste vi pokazali reakciju dostojnu pravih predstavnika građana i reakciju dostojnu Čovjeka!?

Urazumite se, pokažite da ste vrijedni uloge koju obavljate i pridružite se svom narodu na Trgu! Dođite svi masovno, ukupno članstvo, a ne samo predstavnici partija, jer u ovom sudbonosnom trenutku svako od nas ne definiše samo ishod ovog slučaja, već određujemo sami sebe – karakterom i dušom!

Molim vas, kao vaš kolega i prijatelj, nemojte ostati nijemi na vapaje Suzane, majke ubijenog Davida, muk i stegnute zube Davora, oca ubijenog Davida, suze Teodore, sestre ubijenog Davida i bijes, tugu, očaj svih Davidovih prijatelja i svih građana Banjaluke i grupe Pravda za Davida!

Pozivam vas, budimo ljudi, jer drugog izbora više nemamo. Za svu našu djecu!

Opozicijo, ČUJEŠ LI?!

PRAVDA ZA DAVIDA!”.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!