Politika

Dodik: U Hercegovinu uloženo više novca nego što je naplaćeno poreza

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je sinoć u Bileći da su institucije Srpske više novca kroz projekte uložile u Hercegovinu nego što je naplaćeno poreza i što je bilo dobiti u javnim preduzećima na ovom području.

Dodik je na predizbornom skupu SNSD-a istakao da Hercegovina treba da bude dio Krajine, jer Krajina ne želi nijedan fening koji se stvori u Hercegovini, dok opozicija pokušava da to predstavi potpuno suprotno.

Loading...

On je istakao da je ponosan na dobre odnose koje ima sa Srbijom i Rusijom i što je imao priliku da u Banjaluci ugosti ministra inostranih poslova te zemlje Sergeja Lavrova.

“Srpski narod je kroz istoriju naučio da ne može da bude slobodan ako nema državu, jer sve države u kojima smo mi prethodno bili – ispaštali smo i bili bismo pobijeni – od Jasenovca i Prebilovaca do Korita”, poručio je Dodik.

On je naveo da narod Srpske neće podržati one koji kažu da je u BiH jedini onaj koji ima viziju Bakir Izetbegović, kako je to svojevremeno rekao kandidat Saveza za pobjede za predsjednika Srpske Vukota Govedarica.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da su predstavnici aktuelne vlasti u Srpskoj uvijek slušali šta govori narod i da nisu, za razliku od opozicije, išli u strane ambasade da primaju instrukcije šta da treba da se radi.

Cvijanovićeva je istakla da je pred Republikom Srpskom period u kome će ona biti sve jača i snažnija, u kojoj je napravljena solidna finansijska konstrukcija koja je obezbijedila povećanje plata, penzija i socijalnih davanja, te veća izdvajanja za poljoprivredu i uvođenje novih socijalnih prava.

“Mi smo ove godine u stanju da kao stabilna Republika investiramo više od 120 miliona KM širom Srpske. Bileća je sastavni dio jedne takve intervencije Vlade i na to sam posebno ponosna”, navela je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je podsjetila na brojne projekte koje Vlada Republike Srpske realizovala u saradnji sa lokalnom vlašću u Bileći, navodeći da očekuje da i u budućnosti zajednički rade na dobrobit kako građana Bileće, tako i cijele Srpske.

Nosilac izborne liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Staša Košarac rekao je da mu je drago što Željka Cvijanović i Milorad Dodika i u Bileću mogu da dođu ponosni i čistog obraza.

“Tako dolaze jer nikada nisu izdali Republiku Srpsku i jer su uvijek bili sa svojim narodom. Potvrđujem i ovdje da je Srpska zavjet i da je ne damo nikome”, poručio je Košarac.

On je rekao da su Cvijanovićeva i Dodik radili isključivo za Srpsku, dok su predstavnici opozicije “klevetali i lagali”, jer su postali svjesni da narod neće one koji slušaju Sarajevo i Bakira Izetbegovića.

“Onda kada Milorad Dodik ode u Sarajevo, Republika Srpska će biti stabilna samo ukoliko Željka Cvijanović bude predsjednik Republike”, poručio je Košarac.

Nosilac izborne liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Luka Petrović rekao je da su Hercegovina i Bileća dio pobjedničke koalicije, koja će 7. oktobra ostvariti ubjedljivu pobjedu.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Radovan Vuković istakao je da je SNSD postao najjača stranka u ovoj opštini još 2004. godine od kada pobjeđuje na svakim izborima, što će, kako je rekao, biti i 7. oktobra.

“A pobjeda je neupitna jer je Milorad Dodika taj koji je spasio Republiku Srpsku i njenu policiju, istovremeno se, veoma vješto, odupirući od svega onoga što su pokušali da naprave pojedinci iz Sarajeva”, naveo je Vuković.

On je podsjetio na važne projekte urađene u Bileći, ističući da se u ovoj godini realizuje investicija vrijedna oko osam miliona KM u okviru koje se gradi vodovodna i kanalizaciona mreža.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!