Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Protesti porodice Memić 29. septembra ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu

Na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu 29. septembra u 17 sati bit će održani deveti protesti porodice Memić koji traže da se rasvijetli ubistvo Dženana Memića.

Memić je 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji zadobio povrede opasne po život pod još nerazjašnjenim okolnostima, od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine. Ni nakon oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću koja je izrečena 16. jula ništa se značajno nije dogodilo.

Državno tužilaštvo formiralo je predmet u slučaju ubistva Dženana Memića, ali do danas niko od članova porodice nije pozvan da da iskaz. Isto tako, Kancelarija disciplinskog tužioca odugovlači sa disciplinskim postupcima protiv glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić i drugih tužilaca koji su prijavljeni za teške disciplinske prekršaje.

Porodica Memić u petak je dobila pismeni otpravak presude, a advokat porodice Ifet Feraget kazao je da će nakon proučavanja presude koja ima 200 stranica i u kojoj su navedeni svi propusti u ovom slučaju, biti zanimljivo pisati krivične prijave.

Iako je ranije podnesena krivična prijava protiv vještaka Ivice Perovića koji je isti trag laka vještačio više puta i napravio dva različita nalaza, do danas ništa nije preduzeto. U međuvremenu, tokom suđenja Seferovićima, utvrđeno je da je taj komad laka nestao.

Izvor
Patria
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button