Banjaluka

Predstavljen projekat „Manjača kao turističko – rekreativni kompleks“

Prezentacija projekta „Manjača kao turističko-rekreativi kompleks“ održana je juče u prostorijama Razvojno-edukativnog centra „Ekonomija“ Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Projekat ima za cilj razvoj „zone Manjača“ kao novog turističkog i rekreativnog kompleksa i kao takav rezultat je zajedničke saradnje i inicijative Turističke organizacije Banja Luka, Gradske razvojne agencije i Centra za razvoj poljoprivrede i sela koji su prepoznali Manjaču kao područje izuzetnih potencijala.

Loading...

Ovaj jedinstveni i inovativni projekat nudi razvoj modernih turističkih i sportskih kapaciteta, novih poslovnih modela uz očuvanje regije sa svojim ruralnim obilježjima.

Nakon predstavljanja projekta „Manjača kao turističko – rekreativni kompleks“, ukazano je da bi se taj prostor, koji je od Banje Luke udaljen 22 kilometra, mogao iskoristiti za ekstremne sportove, biciklizam, paraglajding, planinski reli, džipijade…

– Realizacijom tog projekta otvaraju se mogućnosti za seoski turizam, lov i ribolov te zdravstveni, manifestacioni, rekreativno-sportski turizam, u okviru kojeg se mogu organizovati edukativni kampovi – rečeno je na skupu.

Za turiste bi bilo zanimljivo i da posjete već postojeće objekte na prostoru Manjače, kao što je „Kočićeva kuća“, kao i okolni manastiri.

Iz Turističke organizacije su ukazali na benefite koje bi imala Banja Luka raznovrsnijom ponudom, ali i stvaranjem infrastrukturnih pogodnosti za razvoj ruralnog, rekreatinog, adrenalinskog te porast vikend turizma, kao i brojne druge mogućnosti u kompleksu Manjače.

Predstavnici gradskog Centra za razvoj poljoprivrede i sela istakli da je su na platou Manjače planirana izgradnja vikend naselja, hotela, sportskih terena i drugih pratećih objekata, s ciljem da se taj prostor iskoristi za razvoj cijele regije.

Na tom lokalitetu se nalaze veliko i malo jezero, nekoliko ponornica, a obiluje proplancima i stazama kroz šumoviti dio predjela. Realizacijom projekta trebalo bi da postane atraktivno gradsko izletište.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!