Hronika

Policija prijavila Željka Romanića i još troje

Policijska uprava u Banjaluci podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv četiri lica zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i zloupotreba ovlašćenja u privredi. Preduzeće oštetili za 780.000 KM.

Riječ je o licima iz Banjaluke čiji su inicijali S.T. (44), N.M. (44), te iz Prijedora D.M. (49) i Ž.R. (57).

Kako se saznaje radi se o Siniši Topiću, Nataši Maksimović, Danijeli Matijas i Željku Romaniću poznatom preduzetniku iz Omarske.

Loading...

Lica S.T. i N.M. osumnjičena su da su od 2012. do 2015. godine u Banjaluci u svojstvu odgovornog lica i punomoćnika odgovornog lica preduzeća zaključivali ugovore o kupoprodaji stanova, poslovnih prostora i garaža u stambeno-poslovnom objektu u ovom gradu sa više različitih fizičkih i pravnih lica.

Novac dobijen od prodaje navedenih objekata osumnjičeni su uzimali lično na ruke ili im je uplaćivan na lične bankovne račune, te nije položen na žiro-račun i prikazan u knjigovodstvu preduzeća.

Oni su na taj način oštetili preduzeće za iznos od oko 700.000 KM i izbjegli plaćanje poreskih i drugih zakonom predviđenih obaveza, čime su oštetili budžet Republike Srpske u iznosu od oko 70.000 KM.

Lica iz Prijedora D.M. i Ž.R. su osumnjičena da su tokom 2015. godine u svojstvu odgovornog lica i punomoćnika odgovornog lica istog preduzeća zaključili ugovore o prodaji stanova u stambeno-poslovnom objektu u Banjaluci i dobijeni novac nisu položili na žiro-račun preduzeća niti ga prikazali u knjigovodstvu.

Oni su na taj način oštetili preduzeće za iznos od oko 80.000 KM i izbjegli plaćanje poreskih i drugih obaveza čime su oštetili budžet Republike Srpske u iznosu od oko 8.000 KM

Izvor
mondo.ba
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!