Politika

Vučić i Čubrilović: Veliko razumijevanje između Srbije i RS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović konstatovali su danas u Beogradu da postoji veliko razumijevanje između Srbije i Srpske, kao i dobri politički i ekonomski odnosi, na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim odnosima.

Predsjednik Vučić je ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali uz jasno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje interesa Republike Srpske, jer smatra da je to osnovni uslov stabilnosti regiona, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

– Srbija je svjesna da put ka boljoj budućnosti vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima koje su od obostranog interesa Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, i kontinuitrano poziva sve političke aktere u BiH na dalje aktivnosti u tom pravcu. Računamo na prevladavanje svih unutrašnjih i spoljnih političih izazova u BiH, kako bi se omogućio neomatan ekonomski razvoj za sve njene građane – istakao je predsjednik Vučić.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!