Politika

Đokić: Cilj stranke ekonomski rast Srpske

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je večeras na predizbornoj tribini u Prnjavoru da će ova stranka predložiti zakon o socijalnom preduzetništvu, zakon o podršci rubnim područjima Srpske, kao i set mjera koje se odnose na zaštitu socijalno ugroženog stanovništva.

“Opredijeljeni smo za ekonomski rast Republike Srpske. On je moguć kroz rast industrije, domaće i strane investicije, povećanje proizvodnje električne energije, izgradnju novih energetskih objekata”, naveo je Đokić.

Loading...

On je istakao da socijalisti planiraju da realizuju puno projekata, a u prethodnom periodu su pokazali da to znaju.

“Želimo da Republika Srpska sigurno i slobodno živi i radi, kao i Prnjavor. Ovdje je vidljiv izuzetan napredak u organizaciji i djelovanju socijalista. I raspoloženje u drugim opštinama Republike Srpske govori da narod podržava našu politiku”, poručio je Đokić.

Nosilac liste SP za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva Slobodan Protić rekao je da je SP prioritetno usmjerena ka proizvodnji, rađanju i ima niz politika koje definišu te oblasti.

“Činjenica je da industrijska proizvodnja raste i da se mijenja struktura BDP-a u Republici Srpskoj. Usmjereni smo na to da socijalna politika bude u funkciji razvoja. Imamo spreman zakon koji je već definisao tu oblast”, naveo je Protić.

Kandidat SP za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Prnjavora Goran Zemun rekao je da će se zalagati za uspješan razvoj privrede.

Večerašnjem mitingu SP-a u Prnjavoru prisustvovala je i delegacija Socijalističke partije Srbije, predvođena Nikolom Nikodijevićem, koji je istakao da je zajednički cilj građenje čvršćih veza Srpske i Srbije.

On je podsjetio da postoji niz specijalnih veza i ugovora koji su potpisani između Srbije i Srpske.

“Uskoro ćemo imati potpisan ugovor o izgradnji hidrocentrala na Drini. Verujem da je posle borbe za Srpsku, za njeno i očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma došlo vreme da se borimo za ekonomski oporavak i Srpske i Srbije. Nema opstanka bez novih radnih mesta, dobrih standarda, brige o ljudima”, naglasio je Nikodijević.

Na večerašnjoj tribini u Prnjavoru predstavljeni su i kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice dva i kandidati za Predstavnički dom BiH iz Izborne jedinice jedan.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!