Hronika

Godinu zatvora cariniku zbog primanja mita od 60 evra

Sud BiH potvrdio je prvostepenu presudu carinskom službeniku Emiru Tatareviću zbog primanja mita u iznosu od 60 evra i izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Apelaciono vijeće odbilo je, kao neosnovanu, žalbu branioca Tatarevića, te potvrdio prvostepenu presuda Suda BiH.

Loading...

Presudom Suda BiH Tatarević je proglašen krivim da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, saopšteno je iz Suda.

Istom presudom od optuženog je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela, i to novčani iznos u visini od 60 evra.

Tužilaštvo BiH teretilo je Tatarevića da je 15. februara 2017. godine na graničnom prelazu Gradina u opštini Gradiška u svojstvu državnog službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH zahtijevao i primio novac da, u okviru svojih ovlaštenja, izvrši radnju koju ne bi smio izvršiti.

U optužnici se navodi da je optuženi od određenog lica primio iznos od 60 evra prilikom ulaska u carinsko područje kako bi mu omogućio prevoz polovnih stvari uključujući, između ostalog, uvoz polovnih automobilskih guma što je zabranjeno uvoziti u BiH.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!