Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Izetbegović obećao milion radnih mjesta

Stranka Demokratske Akcije pred više hiljada članova i simpatizera održala je skup u sportskoj dvorani USRC Mithad Hujdur Hujka u Mostaru. Najavljena je izborna pobjeda te zacrtani ambiciozni ciljevi u narednom periodu. Osim nositelja lista iz Hercegovine, skupu se obratio i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Izetbegović je na početku kazao da se nada da kad naredni put budu imali predizborni skup u Mostaru, da će se iz Sarajeva dolaziti za sat vremena, jer će biti probijen tunel i izgrađen autoput.

“Sinoć sam u Goraždu kazao kako je sva Bosna i Hercegovina u SDA srcu, ali imaju tri tačke koje su nam posebno važne – Brčko gdje se držimo za Savu, druga u Goraždu na Drini, a treća je ovdje na Neretvi, južna tvrđava bosanskohercegovačka, Mostar”, izjavio je Izetbegović, kazavši da Mostar iz Sarajeva može dobiti samo pomoć, te ono što se odluči u Mostaru bit će podržano.

Kazao je da mu je žao što u ovoj kampanji nije imao šansu da otvori obnovljeni hotel Ruža s predsjednikom Erdoganom, ali su se drugi potrudili da to onemoguće.

“Kad sam bio u Beogradu pokušali su se udružiti i da naprave neka rješenja protiv suvereniteta BiH i ja sam ih zaustavio. Slična stvar se desila na Trilaterali u Mostaru, osjećao sam se sam u ovom gradu gdje smo mi većina jer su se svi udružili protiv mene. Zalud, mi smo postali faktor i nije nevažno ko će držati volan ispred Bošnjaka u narednom periodu. To mora biti čovjek iz SDA”, nastavio je.

Prokomentarisao je podatak da BiH ima 127 stranaka i rekao da ima 126 stranaka, te jedna koja nije politička, već liderska – SDA. Ostale uvijek misle na izbore, a liderska na budućnost.

Zatražio 350.000 glasova

“Kočili su nas u ovom mandatu, mučili su ovog čovjeka (misli na Novalića o.n.). Činili smo sve da ova zemlja ide naprijed, ali kao da vozite uz Ivan, a dvojica povlače ručnu. To su radili naši koalicioni partneri, kukavički i ziheraški. Naročito su ljevičari spretni lažovi i spin majstori”, izjavio je Izetbegović.

Podsjetio je kako je prije prošlih izbora tražio 300 hiljada glasova za 100 hiljada radnih mjesta u deset godina, te kako su se ozbiljni ekonomisti ismijavali s tim. Kazao je kako su napravili 70 hiljada u tri i po godine, duplo brže nego što je obećao.

“Sad vam kažem moji dragi Hercegovci, tražimo 350 hiljada glasova i garantujemo vam da ćemo zaustaviti ove što prijete podjelama, novim entitetima, da ćemo povući BiH kao što dosad niste vidjeli, na njenom evropskom i NATO putu, da ćemo popravljati svake godine između pet i deset posto životni standard, da ćemo u roku od par godina proizvesti novih sto hiljada radnih mjesta, a da će ova zemlja do 2026. imati milion zaposlenih u realnom sektoru i da će pad nezposlenosti biti takav da ćemo biti najbolji u regionu. To vam obećavam, ali tražim da ojačate taj motor”, kazao je Izetbegović.

O Čoviću i Dodiku

Kazao je da je težak period ispred BiH, da ne prijeti džabe Dodik onim čime prijeti, da će uraditi to ako ikako mogne, a Čović će to iskoristiti da vrši pritisak.

“Čović je podcijenio Bošnjake i SDA, u protekle četiri godine se loše odnosio prema Bošnjacima, Bosni i Hercegovini i Islamskoj zajednici. On je četiri godine radio kampanju za gospodina Komšića i sad ovaj ne treba da mrdne malim prostom, stvari idu same od sebe”, kazao je Bakir Izetbegović, dodavši kako je Čović je sad priznao grešku, napisao pismo Bošnjacima i ponudio Izetbegoviću da se nađe s njim, kardinalom i reisom.

Ipak, kazao je kako je ruka Bošnjaka otvorena prema Hrvatima u Hercegovini, kako prihvata ono što Čović traži, ali da se to ne radi pet dana pred izbore, već poslije izbora. Izjavio je kako političari često podcijenuju inteligenciju ljudi, ilustrirao to ponašanjem Dodika i Radončića. Kazao je kako je Šefik Džaferovi bio najbolji saradnik Alije Izetbegovića i njega sada, kako je on pravi Bošnjak i SDA-ovac, te zaslužuje da vodi Bošnjake.

Okupljenom mnoštvu obratili su se i Šerif Špago, Salem Marić, Osman Ćatić, Edin Mušić i Elvira Dilberović, a poslije skupa upriličen je vatromet.

Izvor
Klix
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button