Politika

Govedarica: Za pravednu i stabilnu Srpsku

Kandidat Saveza za pobjedu /SzP/ za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica poručio je sinoć sa konvencije SzP-a u Bijeljini da se on zalaže za pravednu Republiku Srpsku bez podjela i sa izvjesnom budućnošću u miru i stabilnosti.

“Želim Srpsku koja je politički stabilna, ekonomski održiva i socijalno pravedna”, rekao je Govedarica na skupu koji je sinoć održan na bijeljinskom trgu.

Govedarica je poručio da je to moguće ukoliko birači 7. oktobra podrže kandidate SzP-a, a kao prve predsjedničke korake najavio je stvaranje odgovorne vlade koja će donijeti i zakon o ispitivanju porijekla imovine, te se, kako je naveo, odlučno boriti protiv korupcije i kriminala.

Loading...

On je predizbornu kampanju nazvao najvećom mirnodopskom bitkom od postanka Republike Srpske i istakao da je ona pokazala da je “narodu potrebniji gram pravde, nego kilogram zlata”.

Kandidat SzP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je na skupu u Bijeljini da u Semberiji ponovo očekuje izbornu pobjedu, ali je istakao i značaj pobjede Govedarice.

Ivanić je naveo da u svom dosadašnjem radu na nivou BiH nije proizvodio sukobe, ali da je čvrsto branio Republiku Srpsku kada je bila ugrožena.

U ime PDP-a skup je pozdravio potpredsjednik stranke Slaviša Marković koji je izrazio uvjerenje u sigurnu pobjedu SzP-a i pozvao građane da u što većem broju izađu na izbore.

Nosilac liste PDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Branislav Borenović nazvao je Semberiju slobodarskim krajem u kojem je ova koalicija navikla na velike izborne pobjede.

“Kad smo zajedno, onda pobjeđujemo, a očekujem da ovaj put to bude naša najveća pobjeda sa 10.000 glasova razlike u korist Govedarice i Ivanića”, rekao je Borenović.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić obećao je bolja prava za boračku kategoriju, povećanje penzija, politiku utemeljenu na principima stabilne poreske politike i potpunu posvećenost zapošljavanju.

“U međunarodnim odnosima, sa Srbijom i Rusijom bratski, a sa ostalima prijateljski”, poručio je Čavić.

Potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić zahvalio je biračima za dosadašnje pobjede u Semberiji i zatražio podršku za osvajanje republičke vlasti, uz obećanje da će raditi bolje i pošteno, za jedinstvo i ravnomjeran razvoj Republike Srpske.

Skupu se obratio nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Tomica Stojanović koji je narodu Semberije obećao sigurnu podršku u vlasti.

Kandidat SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva Nenad Lalić rekao je na konvenciji da u vrijeme mandata koji je proveo u Sarajevu nije bilo prenosa nijedne nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH i pozvao birače da koaliciji SzP povjere vlast i u Srpskoj i na nivou BiH.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!