Politika

Čubrilović: Mi smo stranka sporazumijevanja i kompromisa za bolje sutra

Potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović istakao je na završnoj tribini ove stranke u Foči da je DNS stranka sabornosti, sporazumijevanja i kompromisa za bolje sutra.

“Mislimo da je to put i Republike Srpske i BiH bez svađa i nemira, jer nam je na ovom prostoru dosta svađa, a imamo i međunarodne potpisane sporazume koje treba poštovati i konačno ovaj narod treba da krene naprijed”, rekao je Čubrilović.

On je naglasio da u DNS-u nema ljudi koji podliježu pritiscima. “Ni zbog novca, ni zbog ratne prošlosti, ni zbog bilo koje funkcije koja se nudi ili obećava. Takvih među nama nema”, rekao je Čubrilović.

Loading...

Čubrilović kaže da nije tačno da su sve političke partije iste, te da je DNS jedina politička opcija koja nikada nije glasala za prenos nadležnosti sa Srpske na nivo BiH.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Spomenko Stojanović iz Foče istakao je da je Srpskoj potrebna stabilizacija političkih prilika, te naveo da su se zavađeni politički blokovi udaljili od ekonomskih pitanja koja su ključ svih problema.

“U našem programu je akcenat na ekonomiji, jer, ukoliko je dignemo na veći nivo, otvorićemo mogućnosti za zaposlenje naših građana i zaustaviti odlazak mladih. Od Višegrada do Trebinja imamo velike prirodne resurse i ukoliko se na kvalitetan način njima upravlja može se obezbijediti veći nivo zaposlenosti, a mi ćemo se truditi da u svakoj porodici mora raditi bar jedan član”, rekao je Stojanović.

Kandidat za poslanika u parlamentu BiH iz Izborne jedinice tri Srđan Drašković iz Foče rekao je da će se, ukoliko dobije povjerenje birača, posebno zalagati za razvoj putne infrastrukture, koja je na području opštine Foča u lošem stanju, te da je regionalni put Foča-Čelebići jedan od prvih pravaca koji će se rekonstruisati na incijativu ove stranke.

“Prioritet su i pravci Brod-Šćepan Polje i Brod-Tjentište, jer privrednog i turističkog razvoja nema bez dobrih i bezbjednih puteva”, poručio je Drašković.

Na tribini su govorila i preostala dva kandidata ove stranke iz Foče za parlament Srpske Dragica Kovač i Vesna Bodiroga.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!