Politika

Govedarica: Republika Srpska pripada narodu

Kandidat Saveza za pobjedu /SzP/ za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica poručio je sinoć u Doboju da ovaj grad pripada SDS-u iz koga se u pobjedničkom ambijentu šalje poruka da Republika Srpska pripada narodu.

“Zajedno odavde iz Doboja, moj prijatelj /kandidat SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH/ Mladen Ivanić i ja krećemo u pobjedu, koja je potrebna Republici Srpskoj”, rekao je Govedarica novinarima prije početka izborne konvencije partija SzP u Doboju.

On je naveo da su Srpskoj potrebni mirni, demokratski i dostojanstveni izbori u nedjelju, 7. oktobra, kako bi građani dali svoj glas politikama u koje vjeruju.

Kandidat SzP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da će Vukota Govedarica i on pobijediti svoje protivkandidate na izborima za funkcije predsjednika Republike Srspke i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ivanić je izrazio žaljenje što njegov protivkandidat /Milorad Dodik/, iako pozvan, nije htio da učestvuje u TV duelu.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić poručio je da se krajem druge decenije 21. vijeka identitet srpske nacije u Srpskoj i BiH ne smije graditi na teorijama zavjera, konfliktima, već na najboljim rezultatima u ekonomiji, socijalnim davanjima i kulturi.

“Mi smo veličinu svoje nacije pokazali krajem 20. vijeka ratom u kojem smo istrajali i iz čega je iznikla Republika Srpska, a danas Srpsku u svijetu možemo afirmisati samo na taj način da se iz nje čuje dobar glas”, izjavio je Čavić.

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice pet Nebojša Marić poručio je da će po osvajanju poslaničkog mandata insistirati da Doboj, Petrovo i Teslić dobiju ravnopravni status, kao i svi drugi gradovi u Republici Srpskoj.

Kandidat PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice pet Olivera Nedić rekla je da očekuje da će građani prepoznati i odabrati odgovorne ljude koji će ponuditi drugačiju politiku koja može dati odgovore na probleme koji traju decenijama.

Kandidat PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice pet Slobodan Vasiljević poručio je da će ova stranka dati sigurno jednog poslanika iz te izborne jedinice.

Nosilac liste SDS-a za Predstavnički dom parlamenta BiH iz Izborne jedinice dva Obren Petrović rekao je da očekuje glasove svih građana Doboja i poručio da će se kao poslanik boriti za jedinstvo i slogu, te zajednički nastup prema Sarajevu kako bi se ostavrila najbolja rješenja za građane Doboja i Republike Srpske.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!