Politika

MUP RS: Stanje bezbjednosti povoljno

BANJALUKA - Stanje bezbjednosti na glasačkim mjestima, kao i na području cijele Republike Srpske je povoljno i bez većih narušavanja javnog reda i mira, a do sada su zabilježena dva incidenta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Incident je zabilježen oko 7.55 časova na području Policijske uprave Banjaluka, na biračkom mjestu u naselju Šargovac, kada se lice čiji su inicijali M.M. pojavilo u vidno alkoholisanom stanju i svojim ponašanjem narušavalo javni red i mir.

Policijski službenici su na poziv predsjednika biračkog odbora izašli na lice mjesta i lice M.M. lišili slobode.

Loading...

Ovo lice je odbilo alkotestiranje, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u skladu sa svojim nadležnostima.

Drugi incident je registrovan oko 8.20 časova na području Policijske uprave Istočno Sarajevo na biračkom mjestu u Mladicama, opština Istočna Ilidža, kada su članovi biračkih odbora uočili kod dva starija lica čiji su inicijali N.F. i D.F. stare glasačke listiće koje su namjeravali da ubace u glasačke kutije.

“Članovi biračkih odbora blagovremeno su reagovali i kod njih pronašli važeće listiće nakon čega su obavijestili pripadnike MUP-a koji preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, navedeno je u saopštenju.

Biračko mjesto u Mladicama bilo je zatvoreno oko 20 minuta, za koliko će biti i produžen rad ovog biračkog mjesta.

MUP je saopštio da Štab “Izbori 2018” prati i preduzima mjere i radnje radi održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj zbog održavanja opštih izbora.

U saopštenju se podsjeća da lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske rade danas od 7.00 do 19.00 časova. Dokumenti kojima se dokazuje identitet glasača su lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

Radi preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju, koja je na snazi od danas od 6.00 časova do ponedjeljka do 6.00 časova.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!