Hronika

Preminuo mladić iz BiH koji je izboden nožem u Njemačkoj

MINHEN – Sedamnaestogodišnji Alen D. iz Bosne i Hercegovine preminuo je u bolnici u Minhenu nakon što ga je prije dvije sedmice na benzinskoj pumpi napao Avganistanac i nanio mu smrtonosne povrede nožem.

Napravili selfi

Kako pišu njemački mediji, napad se dogodio u petak uoči Uskrsa, koji je Alen trebao provesti s rođacima i prijateljima. Problem je nastao nakon što su Alen i njegovi prijatelji napravili selfi i snimali se na benzinskoj pumpi u ulici Hercog Vilhelm štrase. Avganistanac Amir U. (20) bio je sa svojim prijateljima.

Iznerviran zato što se druga grupa muškaraca fotografiše, napao je Alena. Avganistanac je udarao Alena skupa sa svojim prijateljima, a potom ga je napao nožem i pobjegao. Uhapšen je juče u Francuskoj.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman kazao je kako je hapšenje bjegunca veliki uspjeh.

“Mnogo mi je laknulo zbog hapšenja osumnjičenog u Francuskoj. Šokantno je da je od posljedica uboda žrtva preminula nakon dvije sedmice. Minhenska policija brzo je identifikovala dvojicu osumnjičenih s opsežnim, pedantnim istragama i izdala evropske potjernice za njima. Tužilaštvo teži brzom izručenju dvojice osumnjičenih. To sada ovisi o francuskom pravosuđu”, rekao je Herman.

Policijski dosje

Amir U. došao je u Njemačku 2006. godine i iza sebe ima dosje. Teretio se zbog prodaje droge i napada na policajca. Sa sobom je uvijek vodio istu grupu, koja se tereti za razbojništva.

Pomoć prijatelja

Iza ubijenog Alena ostali su roditelji i mlađi brat. On će biti sahranjen u BiH, a njegovi prijatelji prikupljaju donacije kako bi se tijelo prebacilo u našu zemlju.

(avaz)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!