Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

ONI SU IZNENAĐENJE IZBORA Stanivuković pomeo Crnatka, Đajić iza sebe ostavio Špirića

Pojedini kandidati na izborima napravili su iznenađujuće dobre rezultate i ubjedljivo potukli neke od aktuelnih poslanika u parlamentima RS i BiH, ali i još aktuelne ministre.

Jedno od iznenađenja definitivno je mladi odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković iz PDP, koji je u izbornoj jedinici 3 osvojio 11.464 glasova za Narodnu skupštinu RS.

On je tim rezultatom potukao aktuelnog ministra inostranih poslova BiH i nosioca liste PDP za NS RS Igora Crnatka, koji je osvojio tek 2.571 glas.

Stanivuković je ovim rezultatom rekorder za Narodnu skupštinu u ovoj izbornoj jedinici, kada su u pitanju pojedinačni glasovi kandidata.

Takvih iznanađenja nije manjkalo ni u vladajućim partijama, gdje su nova lica potukla iskusne političare koji godinama osvajaju dobre rezultate na izborima.

Jedan od njih je direktor UKC Banjaluka Vlado Đajić, koji za skoro 2.000 glasova iza sebe ostavio Nikolu Špirića, aktuelnog poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH i potpredsjednika SNSD.

Đajić je osvojio 10.842 glasa, dok je Špirić dobio svega 8.845.

Iza njih dvojice po osvojenim glasovima slijede aktuelni ministar finansija RS Zoran Tegeltija, sa osvojenih 7.672 glasa, najmlađi odbornik u Skupštini grada Banjaluka Momčilo Antonić sa 5.611, te načelnik Šipova Milan Kovač sa dobijenih 2.038 glasova.

U taboru DNS u izbornoj jedinici 3 najveće iznenađenje je Milan Radović, potpredsjednik DNS i relativno novi član ove partije, koji je za oko 600 glasova pretekao zamjenika predsjednika DNS-a i predsjednika NS RS Nedeljka Čubrilovića.

Radović je uspio da ličnom kampanjom, koju je vodio u Banjaluci, osvoji 5.055 glasova, dok je Čubrilović dobio 4.406 glasova.

Iza njih slijede Borivoj Obradović sa 2.445 i Radmila Kocić Ćućić sa 1.908 glasova.

U redovima SP ubjedljivo najbolji rezultat u ovoj izbornoj jedinici osvojio je Goran Selak, sa 3.905 glasova, te je tako iza sebe ostavio aktulenog ministra rada i boračko – invalidske zaštite RS Milenka Savanovića sa 1.770 glasova.

Prema preliminarnim rezultatima, u redovima NDP jedini koji je napravio rezultat je lider ove partije Dragan Čavić, sa osvojenih 3.026 glasova, dok je potpredsednik i poslanik NDP u NS RS Krsto Jandrić dobio tek 584 glasa.

Iznenađenja nije nedostajalo ni u izbornoj jedinici 2 u redovima PDP. Naime, prema prvim rezultatima CIK BiH, Dalibor Grabež, koji je bio na 12 poziciji na listi ove stranke za NS RS, skočio je na prvo mjesto sa 1.425 osvojenih glasov, te je tako iza sebe ostavio nosioca liste i aktuelnog poslanika u Narodnoj skupštini RS Pericu Bundala, sa osvojenih 1.375 glasova.

Šukalo od 245 stigao do 13 hiljada glasova

U redovima opozicije skok u osvojenim glasovima definitivno je napravio kandidat PDP Adam Šukalo, koji je dobio 13.631 glas.

Podsjećamo da je Šukalo prije četiri godine u Narodnu skupštinu ušao preko kompenzacione liste DNS sa osvojenih oko 245 glasa.

Što se tiče parlamenta BiH, u redovima SNSD dobro poznato lice Dušanka Majkić osvojila je tek oko 10.000 glasova, što je pravo iznenađenje budući da je na proteklim izborima imala ubjedljivo najbolji rezultat među SNSD-ovcima.

Izvor
srpskainfo
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button