Magazin

Igrica Fortnite uzrokovala više od 200 razvoda ove godine

Fortnite je jedna od najpopularnijih igrica na planeti, a od prošle godine na multiplayeru cifra je porasla sa 20 miliona korisnika na 125 miliona širom svijeta.

Međutim, nekim ljudima ova igrica uzrokuje neuspjeh izvan bojnog polja. Naime, sve je veći broj razvoda uzrokovanih upravo ovom igricom, prenosi portal Men’s Health.

Loading...

Prema navodima portala divorce-online.co.uk, ove godine je primljeno više od 200 zahtjeva za razvod od parova koji kao razlog razvoda navode ovisnost o igrici Fortnite.

Brakovi svakodnevno propadaju zbog različitih razloga, međutim, ova igrica uzrokuje nedostatak komunikacije, manjak zajedničkih interesa i pažnje jer je korisnik stalno fokusiran na ekran na kojem je igrica.

Da stvar bude još gora, Fortnite i slične igrice nagrađuju korisnike ukoliko dugo igraju, zbog čega je teže prestati.

Svjetska organizacija za zdravlje (World Health Organization) je dodala ovaj problem listi poremećaja iz razloga što korisnici igrica narušavaju odnose s bližnjima zbog nedostatka fokusa na realnost oko sebe te pretjerano igranje igrica može dovesti do fizičkih i psihičkih problema kao što su oštećen vid i nesanica.

Izvor
Klix
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!