Hronika

Pali s drogom vrijednom milione, ni “čistač” ih nije spasio

Droga vrijedna milione maraka zaplijenjena je juče kod Istočnog Sarajeva, kada je policija osujetila ustaljen plan narko-bande, koja se kretala u koloni sastavljenoj od dva kamiona, od čega je prvi bio "čistač" terena, a drugi prevozio skank, te luksuznog vozila, koje je kao pratnja išlo iza njih.

U pitanju je oko 900 kilograma skanka, koji je bio namijenjen bh. tržištu, gdje vrijedi više od dva miliona KM, dok je cijena na ilegalnom tržištu u zemljama EU višestruko veća. Ovim je uspješno okončana akcija 24.

Vjeruje se da je riječ o rekordnoj zapljeni ikad zabilježenoj u BiH, a koja je izvedena u režiji inspektora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa njihovim kolegama iz PU Istočno Sarajevo, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Loading...

Sumnja se da je droga dovezena iz Crne Gore, a svako od tri vozila, od čega dva teretna, imalo je svoju ulogu.

“Radi se o već viđenoj praksi narko-švercera. Prvi kamion bio je ‘čistač’, kako bi, kad naiđu na policijsku patrolu, on bio zaustavljen, a drugi, u kojem je bila droga, prošao. Iza njih je išao luksuzni automobil kao pratnja”, pojašnjava izvor.

Međutim, navodno je SIPA ranije saznala za ovaj plan švercera, tako da je do najsitnijih detalja osmišljeno gdje će kolona biti presretena.

Kamione je zaustavila policija iz Istočnog Sarajeva, nakon čega su inspektori SIPA uhapsili pet lica, koja su bila u ovim vozilima. U pitanju su državljani Crne Gore.

Iz Tužilaštva BiH juče je saopšteno da je oko 900 kilograma skanka zaplijenjeno u kamionu crnogorskih registarskih oznaka.

“Akcija je realizovana u ranim jutarnjim satima, kada su na lokalitetu Krupac u Istočnom Sarajevu zaustavljena dva kamiona sa prikolicama i jedno putničko vozilo”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Skank je bio upakovan u desetine različitih putnih torbi i vreća.

“Prema preliminarnim procjenama, radi se o količini od oko 900 kg droge, što je najveća zapljena narkotika ikad realizovana u BiH”, rekli su iz Tužilaštva BiH.

Kako dodaju, droga je namijenjena ilegalnom narko-tržištu BiH.

“Uhapšeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu. Pod istragom su zbog organizovanog kriminala i prodaje droge”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Iz SIPA su rekli da je u akciji 24, osim droge, oduzeto i devet mobilnih telefona, ali i notesi i slično.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!