Politika

Počeli sukobi u Srpskoj demokratskoj stranci

Obren Petrović na izlaznim vratima

Previranja u Srpskoj demokratskoj stranci počela su već sa objavom prvih izbornih rezultata i kada je postalo jasno da je lider ove stranke Vukota Govedarica izgubio izbornu trku za predsjednika Srpske.

Pored toga, katastrofalan izborni rezultat za Narodnu skupštinu RS dao je dodatna krila unutarstranačkoj struji koja godinama tihim glasom zagovara saradnju sa SNSD-om i Miloradom Dodikom. Lokalni stranački knezovi koji godinama gunđaju zbog opozicionog statusa SDS-a već su počeli otvoreno da govore o “neophodnom jedinstvu” i “potrebi saradnje” sa ljutim političkim protivnicima.

Prvi je o tome juče javno progovorio gradonačelnik Doboja i novoizabrani poslanik u Parlamentu BiH Obren Petrović, koji je juče javno čestitao izbornu pobjedu Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović i podržao Dodikovu inicijativu upućenu svim političkim partijama za jedinstvo i zajedničko djelovanje. On je naglasio da je Milorad Dodik tokom telefonskog razgovora prihvatio da primi delegaciju SDS-a.

On je najavio i da će budući poslanici iz Doboja i u Narodnoj skupštini RS i u Parlamentu BiH podržati Dodika i Cvijanovićevu u njihovoj želji za jedinstvom i slogom i u Banjaluci i u Sarajevu, a sve sa ciljem jačanja Republike Srpske i njenih institucija.

Izvor
Glas Srpske
Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!