Hronika

Obustavljena istraga protiv Repca

BANJALUKA – Okružno javno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv Banjalučanina Mirka Repca (69), koji je prošle godine, sa jednim sugrađaninom, bio obuhvaćen policijskom akcijom “Ometač”, potvrđeno nam je iz Tužilaštva.

Iz policije su, u februaru 2018. godine, saopštili da su dva lica osumnjičena da su pomoću ometača onemogućavala da se vozila zaključaju i da su iz njih krala predmete, ali je Tužilaštvo zaključilo da oni nisu počinili krivično djelo.

“U vezi sa istragom koja je protiv Vas i još jednog lica vođena zbog krivičnog djela izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih za izvršenje krivičnog djela, obavještavamo Vas da je 20. februara 2019. godine obustavljena istraga”, navode iz Okružnog javnog tužilaštva u odluci, koju nam je Repac ustupio.

U odluci se pojašnjava da je Repac u odbrani objasnio da je uređaj kupio u Novom Sadu za svog poznanika iz Italije, kojem je taj uređaj potreban da bi testirao alarmne sisteme koje ugrađuje na automobile na svom auto-placu.

Repac u izjavi za “Nezavisne” navodi da za sva krivična djela koja su mu stavljena na teret ne postoje dokazi.

“U potpunosti demantujem pokušaj policije da me kriminalizuje i prikaže kao lopova. Tokom istrage i sama policija je utvrdila, uvidom u dokumentaciju GP BiH, da u momentu izvršenja krivičnog djela nisam bio u BiH. Čak su mi i nezakonito oduzeli pasoš Srbije i nisu htjeli da ga vrate”, tvrdi Repac.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!