Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Nešić prijetnjama iznudio asfaltiranje puteva?

Istočno Sarajevo - Vršilac dužnosti direktora “Puteva RS” Nenad Nešić (39) prijavljen je Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu zbog sumnje da je natjerao direktora firme “Ilidža putevi” Dobrivoja Bratića da asfaltira određene puteve na području Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva, saznaje “Glas Srpske”.

Nešić je ispitan u policiji u Istočnom Sarajevu, a vrijednost posla koji su uradili “Ilidža putevi” procjenjuje se na 150.000 KM.

Prema nezvaničnim informacijama, Nešić je prije nekog vremena došao kod Bratića u kancelariju i tražio asfaltiranje puteva za određena fizička lica, svoje ljude.

– To nije bilo planirano niti su za to bila obezbijeđena sredstva i potrebna dokumentacija. Nešić je raznim prijetnjama natjerao Bratića da asfaltira puteve. Navodno mu je i govorio da neće više biti direktor firme ako to ne uradi. Vrijeđao ga je i nazivao pogrdnim imenima – kazao je izvor blizak istrazi i dodao da se sve dešavalo neposredno prije opštih izbora u BiH.

Osumnjičeni Nenad Nešić nije želio da komentariše ove optužbe na njegov račun, dok je Dobrivoje Bratić rekao da želi sve da zaboravi.

– Ne želim da o tome pričam i dajem izjave. Bio je to ružan dan, ružno i tužno. Neka policija radi svoj posao – kazao je Bratić.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, naveli su da Nešića sumnjiče za krivično djelo prinuda.

– Postoji sumnja da je N. N. ozbiljnom prijetnjom i vrijeđanjem prinudio direktora preduzeća iz Istočne Ilidže da obavi određene građevinske radove vrijedne 150.000 KM – saopšteno je kratko iz policije, ne navodeći detalje.

Nenad Nešić je inače kadar Demokratskog narodnog saveza (DNS). On je predsjednik Regionalnog odbora stranke za sarajevsko-romanijsku regiju.

Međutim, Nenad Nešić nije jedini direktor iz DNS-a koji je proteklih dana davao iskaze policiji. I direktor banjalučke regionalne deponije “Dep-ot” Novo Grujić je u srijedu uveče bio na informativnom razgovoru u Upravi kriminalističke policije MUP-a RS u Banjaluci.

Prema saznanjima “Glasa Srpske”, Grujić je saslušan u svojstvu svjedoka, ali ne zbog sumnje da je počinio nekakvu nezakonitost u preduzeću kojim rukovodi, već zbog prijave da je u nedjelju učestvovao u kupovini glasova za pojedine kandidate DNS-a.

Kazne

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za krivično djelo prinuda, za koje je osumnjičen Nenad Nešić, može biti izrečena kazna od godine do tri godine zatvora.

U njemu je navedeno da ko drugog silom ili ozbiljnom prijetnjom prinudi da nešto učini biće kažnjen novčanom kaznom ili do jedne godine zatvora.

– Ko ovo djelo počini uz prijetnje ubistvom, teškim povredama ili otmicom može dobiti do tri godine zatvora – navedeno je u zakoniku.

Izvor
Glassrspke
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button