Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Dodik: Sakrivanje izvještaj o masakru Srbima zločin prema istini i pravdi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da sakrivanje dokumenta o masakru nad više od 1.000 Srba oko Srebrenice iz 1993. godine od američke Centralne obavještajne službe /CIA/ predstavlja zločin prema istini i tim istim ljudima koji su stradali od Armije BiH, kao i prema pravdi, koju ni nakon 25 godina nisu dočekali srodnici postradalih u srednjem Podrinju.

“Sad je potpuno jasnio da je administracija tadašnjeg američkog predsjednik Bila Klintona bila u funkciji satanizacije srpskog naroda i prikrivanja zločina koji su pripadnici Armije BiH počinili nad Srbima. Time su se Klinton i njegova administracija svrstali u direktne sučesnike tih monstruoznih zločina, kao i u saučesnike događaja koji su se dogodili u i oko Srebrenice u ljeto 1995. godine”, istakao je Dodik upitan da prokomentariše informaciju da je dokument o masakru nad više od hiljadu Srba oko Srebrenice iz 1993. godine CIA krila dvije godine, a onda ga pohranila među nevažna svjedočanstva kako ne bi zapao za oko istraživačima.

Beogradske “Večernje novosti” navode da je poslije 23 godine u sjedištu UN u Njujorku lociran izgubljeni izvještaj, koji je u maju 1993. godine odnesen u sjedište CIA u Lengliju i u UN.

Kao zvaničan dokument UN zaveden je pod brojem A/46/171 i S/2563, ali tek 2. juna 1995. godine, a podveden je pod “Opšta namjena” i nalazi se u sobi GA 57, u suterenu na uglu 46. ulice i Prve avenije u Njujorku.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button