Društvo

SDS podnio krivičnu prijavu protiv člana CIK-a

Srpska demokratska stranka podnijela je krivičnu prijavu zbog, kako navode, nesavjesnog rada u službi

Srpska demokratska stranka /SDS/ podnijela je krivičnu prijavu protiv člana Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Suada Arnautovića zbog, kako navode, izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti i nesavjesnog rada u službi.

U saopštenju SDS-a se napominje da je Arnautović u emisiji “Kontekst” na televiziji “Al džazira Balkans” na pitanje voditelja da prokomentariše navode SDS-a o počinjenoj krađi tokom izbornog dana rekao – “Uobičajno je kod nas da u čaršiji kažu – `ko o čemu, ta o poštenju`”.

Loading...

U saopštenju se dodaje da je Arnautović time izazvao nacionalnu netrpeljivost prema političkom subjektu koji u svom nazivu ima prefiks “srpska” čime je posredno povrijedio biračko pravo desetina hiljada građana koji su na izborima ukazali povjerenje SDS-u.
Srpska demokratska stranka očekuje da članovi CIK-a rade nepristrasno i u skladu sa Izbornim zakonom BiH, a ne da diskredituju političke subjekte koristeći jezik mržnje i ulični rječnik.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!