Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Nauka i tehnologija

Mobilni telefoni više služe za fotografisanje nego razgovor

Mobilni telefoni češće služe za fotografisanje, nego za obavljanje razgovora, pokazalo je istraživanje kompanije "LG Electronics".

Istraživanje kompanije LG pratilo je navike korisnika mobilnih telefona u Sjedinjenim Američkim Državama i Južnoj Koreji gdje je 87 posto ispitanika izjavilo da mobilnim telefonom fotografišu najmanje jednom nedjeljno, dok je 82 posto reklo da bar jednom nedjeljno koriste telefon za – razgovor s nekim.

Rezultat istraživanja pokazuje da je kod 80 posto ispitanika upotreba kamere češća i od korištenja telefona za pregled društvenih mreža što je masovna navika.

Čak 61 posto ispitanika pri komunikaciji s nekim radije šalje fotografiju nego tekstualnu poruku. Fotografije dece i “selfiji” su najpopularniji u SAD, dok Korejci više šalju slike jela i putovanja.

Snimanje videa telefonom je popularno među 74 posto ispitanika jer smatraju da fotografije nisu dovoljne da prikažu neku atmosferu, a 68 posto snima i šalje video sa zanimljivih mjesta i vidikovaca.

Više od polovine, 54 posto ispitanika je priznalo da nije vješto u fotografisanju, a 63 posto je bez obzira na to nezadovoljno svojim finalnim produktom.

Jedna trećina žena u dvadesetim i tridesetim godinama je rekla da ima problema da “uhvati” dobar kadar kada fotografišu svoje kućne ljubimce dok se pomjeraju, a čak 74 posto žena je nezadovoljno fotografijama snimljenim kada nema dovoljno svjetla.

Izvor
Nezavisne novine
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button