Banjaluka

Otvorena nova trim staza u Trapistima (FOTO)

Nova trim staza za šetnju i rekreaciju, u dužini od 1,1 kilometar, otvorena je danas u Trapistima. Nova staza, koja predstavlja nastavak gradskog projekta gradnje rekreativnih staza, izgrađena je kroz trapisku šumu.

Ulaz na stazu lociran je u neposrednoj blizini parkinga zavoda „Dr Miroslav Zotović“, a put kroz šumu vodi do naselja Kolonija u Slatini.

Loading...

Novoizgrađena staza zajednički je projekat Gradske uprave i Šumskog gazdinstva Banja Luka.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao novoizgrađenu stazu, izjavio je da naši sugrađani dobijaju još jednu rekreativnu stazu, u okviru nastojanja da se stvore što povoljniji uslovi za rekreativno bavljenje sportskim aktivnostima.

– Po ranije potpisanom ugovoru sa Šumskim gazdinstvom Banja Luka, koji se tiče šuma posebne namjene, predviđena je izgradnja ove trim staze, koja sada postaje novi rekreativni sadržaj u našem gradu. Paralelno sa ovim poslom, sa Šumskim gazdinstvom, radimo i arboretum u Trapistima. Napravljen je elaborat i kreće se sa uređenjem tog područja koje će trajati nekoliko narednih godina i to će biti jedna nova rekerativna, zabavna i sportska zona – naglasio je Radojičić.

Direktor Šumskog gazdinstva Velibor Stanić ukazao je da je izgradnja ove staze rezultat prethodnog dogovora o šumama posebne namjene na području Banje Luke.

– Jedna od stavki tog ugovora sa Gradskom upravom je i izgradnja ove staze. U narednom periodu, postavićemo klupe za rekerativce, a dodatno uređenje staze će se nastaviti i u narednim mjesecima. Uvjeren sam da će, kao rezultat tih napora, ova staza dobiti svoj nastavak i do same Slatine – istakao je Stanić.

U okviru strateškog plana za širenje rekreativnih sadržaja, tokom ove godine su na Banj brdu otvorene dvije pješačko rekreativne staze, kao i trim staza u parku „Mladen Stojanović“ koja je postala omiljeno odredište brojnih rekreativaca. Takođe, manja pješačko rekreativna staza izgrađena je i uz obalu rječice Široke u Dervišima.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!