Politika

Čubrilović protiv smjene Maleševića

Negitivan odgovor Nedeljka Čubrilovića na zahtjev Cvijanovićeve o smjeni Maleševića

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović dostavio je negativno mišljenje predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović na razrješenje Daneta Maleševića sa mjesta ministra prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske.

Predsjednica Vlade Republika Srpska Željka Cvijanović odlučila je da izvrši izmjenu u sastavu Vlade, koja se odnosi na ministra prosvjete i kulture Daneta Maleševića iz DNS-a. Ona je zatražila mišljenje predsjednika RS Milorada Dodika i predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića.

Loading...

Premijerka RS Željka Cvijanović tražila je mišljenje od predsjednika RS Milorada Dodika i predsjednika NS RS u vezi sa kadrovskim promjenama u Vladi.

Premijerka RS ima pravo po Zakonu o Vladi RS, zatražiti mišljenje predsjednika Republike Srpske i predsjednika Narodne skupštine u vezi smjena.

Član. 13 , stav 3 ovog Zakona propisuje da “predsjednik Vlade može, za vrijeme trajanja mandata Vlade, na osnovu prethodno pribavljenog pisanog mišljenja predsjednika Republike i predsjednika Narodne skupštine, vršiti promjene u sastavu Vlade do jedne trećine prvobitno izabranog sastava Vlade, o čemu obavještava Narodnu skupštinu”.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!