Politika

Vlada Republike Srpske: Iduće sedmice smjena dva ministra?

Dva ministra u Vladi Republike Srpske, shodno istrazi koja je u toku, mogla bi da budu smijenjena iduće sedmice, kao i neki direktori, sekretari, zamjenici i pomoćnici ministara, saznaje portal "Infosrpska".

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je još prije izbora planirao čišćenje kompromitovanih kadrova, ma iz koje stranke oni dolazili, ali u tom naumu nije htio da zloupotrebljava izbore, kažu izvori bliski njegovom kabinetu.

Isti izvor navodi da se čekalo da prođu izbori i da se provjeri ponašanje pojedinaca i za vrijeme izbora, kao i zbog toga da mu ne bi prigovorili da to radi da bi stekao što više glasova u predizbornoj kampanji.

“Među onima koji su ili će biti smijenjeni, u prvom redu su oni koji su svojim lošim radom, slabim radnim rezultatima, ali i kriminalnim djelovanjima, što su utvrdile istrage koje je predsjednik Dodik naložio, nanijeli štetu društvu i Republici Srpskoj uopšte”, prenosi “Infosrpska”.

Ovaj portal navodi da je, uprkos neslaganju glavnog koalicionog partnera DNS-a, odnosno njihovog lidera Marka Pavića, Dodik odlučan u čišćenju kadrova koji su zloupotrijebili izborni proces na štetu vladajuće koalicije, ali i onih koji su što javno što tajno učestvovali u pokušaju podrivanja ustavnog poretka Republike Srpske.

“Dodikova `gvozdena metla` se mogla i očekivati s obzirom na to da su se `mangupi iz naših redova` počeli smatrati nedodirljivi gubeći svaku mjeru za realnost, za društvo u kome žive i za Republiku Srpsku u cjelini”, prenosi portal “Infosrpska”.

Ovaj portal navodi da Dodik “`gvozdenu metlu` neće ispuštati iz ruku još neko vrijeme, dok sve ne raščisti”.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!