Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Završen uviđaj u brodskoj Rafineriji

Zna se gdje je nastala eksplozija

Angažovanje vještaka iz Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP-a Srbije i dodatna vještačenja trebala bi da odgovore na pitanje kako je došlo do eksplozije i požara u Rafineriji Brod u kojoj je Ljubo Patković (31), radnik te kompanije poginuo, a devet njegovih kolega je povrijeđeno.

“Njegova specijalnost su eksplozije, s tim da će ukoliko se za tim ukaže potreba i predmeti koji su izuzeti sa lica mjesta biti upućeni u nadležne laboratorije u kojima će se izvršiti ispitivanje materijala kako bi se na kraju utvrdilo šta je uzrok eksplozije i požara”, izjavio je Dmitar Vračar, načelnik Policijske uprave Doboj.

On je predstavljajući rezultate rada Policijske uprave Doboj u prvih devet mjeseci ove godine kazao da je u petak završen uviđaj u brodskoj Rafineriji, te da se za sada zna gdje je nastala eksplozija.

“Za sada su identifikovane određene cijevi, odnosno dijelovi cijevi, spojnice između dva pogona, tako da za sada sve ukazuje da je u stvari tu inicirana eksplozija koja se onda kasnije proširila na ostatak pogona”, naveo je Vračar, te dodao da je fokus aktivnosti u istrazi analiza izuzetih predmeta.

Eksplozija u Rafineriji se dogodila 9. oktobra oko 21.30, a uviđaj je završen deset dana kasnije.

Izvor
Nezavisne novine
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button