Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Tokom osam mjeseci izvoz povećan za 11,18 odsto

Izvoz u oblasti namjenske industrije BiH za osam mjeseci iznosio je 112,47 miliona KM, što je više za 11,18 odsto u odnosu na isti period proštle godine, kada je ova grana privrede ostvarila izvoz od 101,15 miliona KM.

“U posljednjih deset godina namjenska industrija bilježi dvocifrene stope rasta izvoza. Tako je u prošloj godini realizovan izvoz u vrijednosti od 193,8 miliona KM, što je više za 13 odsto u poređenju sa izvozom u 2016. godine”, rečeno je na sastanku Grupacije namjenske proizvodnje pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH.

Na sastanku je konstatovano da su uprkos dobrim poslovnim rezultatima za ozbiljnu modernizaciju i razvoj namjenske industrije BiH potrebne naučnotehnološke osnove, ali i stručni kadar koji je tehnološki opremljen.

Članovi Grupacije istakli su da se bez ozbiljnog ulaganja u naučnoistraživačke projekte ova tehnološki zahtjevna oblast ne može učiniti nosiocem ekonomskog razvoja.

U narednom periodu Grupacija će se fokusirati na rješavanje problema bankarskih garancija i platnog prometa sa inostranstvom, visokim troškovima policijske pratnje pri kretanju vozila namjenske industrije, ali i na izlaganja na zajedničkim izvozno-promotivnim sajmovima.

Izvor
Srna
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button