Hronika

U Zenici ukrali most!!! Izrezali željeznu konstrukciju i odnijeli je u nepoznatom pravcu

Osim ugrožavanja sigurnosti snabdijevanja, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i krivično djelo teške krađe, jer most se vodi u poslovnim knjigama BH-Gasa i u njegovu rekonstrukciju BH-Gas je nakon rata ulagao značajna materijalna sredstva

Kompanija BH-Gas objavila je da je prilikom redovnog obilaska trase gasovoda na području opštine Zenica uočeno da je na lokalitetu Kanal, Zenica – prelaz preko rijeke Bosne prema Arcelor Mittalu, otuđen dio mosta u dužini od oko 30 metara.

Za taj most je bio ovješen magistralni gasovod u proteklih 40 godina, od same izgradnje gasovoda, i njime se snabdijeva Arcelor Mittal i ostali potrošači u industrijskoj zoni Zenica.

Loading...

Navode da su nepoznate osobe u proteklim danima izrezale željeznu konstrukciju mosta i time dovele u opasnost ljude i materijalna sredstva, jer na pojedinim dijelovima magistralni gasovod nije više ovješen o most, te se time može ugroziti sigurnost snabdijevanja prirodnim gasom.

Osim ugrožavanja sigurnosti snabdijevanja, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i krivično djelo teške krađe, jer most se vodi u poslovnim knjigama BH-Gasa i u njegovu rekonstrukciju BH-Gas je nakon rata ulagao značajna materijalna sredstva.

Ističu da će BH-Gas svim nadležnim organima prijaviti ove radnje i smatraju da su u obavezi da obavijeste i javnost, kako bi do izlaska nadležnih prijavili bilo kakva kretanja ili radove oko mosta.

BH-Gas ovim obavještenjem za javnost želi da animira i sve pojedince koje bilo šta znaju o rezanju i odnošenju mosta da isto prijave BH-Gasu na broj telefona 033 724 220.

Izvor
depo.ba
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!