Društvo

Crnogorci ispunjavaju želju Albancima, ruše pravoslavnu crkvu na Rumiji

Crnogorski premijer Duško Marković najavio je danas rušenje crkve Svete Trojice, na Rumiji iznad Bara, a što se tiče bilborda sa pozivom na obilježavanje vijeka od održavanja Podgoričke skupštine, u Budvi, rekao je da se time neće baviti.

Kako je prenio portal “in4S”, Marković je rekao da ga “čudi da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije dozvolio nezakonite radove na crkvi na Rumiji”, dodajući da misli da će se ići “u pravcu uklanjanja objekta”.

“Inspekcija je tamo. Mislim da će se ići u pravcu uklanjanja objekta. Biće prekršajnih prijava”, najavio je crnogorski premijer, što je među građanima Crne Gore koji poštuju MCP protumačeno da “Marković igra kako Albanci sviraju”.

Loading...

Predstavnici albanskih političkih partija u Crnoj Gori, naime, zatražili su od Markovića uklanjanje crkve Svete Trojice sa Rumije, zbog navodnog raspirivanja međuvjerske mržnje.

Crnoj Gori je, naveo je Marković, nepotrebno da Mitropolija crnogorsko-primorska gradi vjerske objekte na neligitiman i nezakonit način, gdje god to bilo, pa i na Rumiji.

“Kao što za svakog građanina važe planska dokumenta i procedure, to mora važiti i za MCP. Njihovo duhovno i svjetovno opredjeljenje ne može biti razlog niti činjenica koja će ih osloboditi od primjene zakona”, rekao je crnogorski premijer.

Odgovarajući na pitanje o tome šta će država preduzeti zbog postavljanja bilborda u Budvi kojima se slavi vijek oslobođenja, Marković je kazao da se neće time baviti.

“Nemojte pridavati važnost ljudima koji nameću zlo ovoj zemlji. Neka Podgoričku skupštinu obilježavaju svaki dan, neka guslaju od ujutru do uveče”, naveo je Marković.

Premijer Crne Gore je komentarisao i prijedlog Bošnjačke stranke da se mijenjaju simboli na zastavi Crne Gore i istakao da Crna Gora baštini multietnički sklad.

Bošnjačka stranka, prema njegovim riječima, ima razloga zašto to predlaže, to je legitimna inicijativa.

“Ne bih poseban značaj pridavao tome”, naveo je Marković, prenio je portal “In4S”.

Izvor
Tanjug
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!