Politika

Ugašen bankovni račun SDS-a?!

NLB Razvojna banka ugasila je prije nekoliko dana račun Srpskoj demokratskoj stranci.

Uprava ove banke tvrdi da nije riječ o blokadi, a lideri SDS-a smatraju da je riječ o političkom pritisku.

– Račun SDS-u nije blokiran. Zamolili smo ih da otvore rečun u drugoj banci. SDS se nalazi na „crnoj listi“ Kancelarije za kontrolu stranih sredstava (OFAC), a NLB Razvojna banka je u procesu privatizacije i mora da poštuje tu odluku – istakao je za SrpskaCafe direktor NLB Razvojne banke Radovan Bajić.

On dodaje da je uprava banke zamolila čelne ljude SDS-a da račun otvore u drugoj banci i da sredstva prenesu na taj račun.

– Prethodnih godina nismo na tome insistirali, jer NLB Razvoja banka nije bila u procesu privatizacije. Ranije smo ukazivali funkcionerima SDS-a da podnesu zahtjev da se ta zabrana skine. SDS je bio korektan klijent, ali mi imamo račun u Sjedinjenim Američkim Državama i moramo se pridržavati normi – kazao je Bajić.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica kaže da gašenje računa ove stranke predstavlja politički pritisak i da je neshvatljivo da se to dešava desetak dana nakon Opštih izbora u BiH.

– Srpska demokratska stranka je na „crnoj listi“ 15 godina i niko nikada nije uradio nešto slično. Zašto sada? Ovo je sigurno politički pritisak na stranku i to pet dana pred sjednicu Glavnog odbora SDS-a. Vrlo brzo ćemo saznati ko pravi taj pritisak i „odakle vjetar duva“. Imali smo sedam dana otkaznog roka koji nije ispoštovan. SDS je svojevremeno napravio ugovor sa NLB bankom koji podrazumijeva otkazni rok od sedam dana, ali on nije ispoštovan – poručio je Govedarica.

Izvor
Srpska Cafe
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!