Društvo

Sindikat: Zakonski omogućiti da policajci ne nose pištolje kao ukras

Sindikat Granične policije BiH izrazio je duboko saučešće porodicama tragično stradalih kolega i pripadnicima MUP-a KS, poručivši kako je potrebno omogućiti policijskim službenicama veća ovlaštenja i bolje uslove kako se ovako nešto nikada ne bi ponovilo.

Zamolili su sve one koji mogu da pruže bilo kakve informacije u cilju pronalaska izvršioca ovog događaja, da se obrate policijskim službenicima.

Loading...

“Ovim putem se obraćamo, iako smo se i nebrojeno puta obraćali svim nosiocima političke vlasti, da shvate koje posljedice proizilaze iz ovakvih postupaka kriminalnih aktivnosti upućenih prema policijskim službenicima, kako za pripadnike policijskih agencija tako za građane, a posebno (ne)sigurnost cijelog društva. Potrebno je da preduzmu sve neophodne mjere kako bi zakonski u potpunosti omogućili zaštitu i sigurnost svih građana, jer je sigurnost čovjeka osnovni uslov za život čovjeka”, kazali su iz ovog sindikata.

Sindikat Granične policije BiH apelovao je na nosice vlasti da najoštrije kažnjavaju napade na policiju, te da zakonskim propisima omoguće policajcima da reaguju, a ne da “oružje nose kao ukras”.

Izvor
Klix
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!