Hronika

Banjalučani uz lažne dokumente polagali njemački

Banjalučani pali na "Ispitu"

Dvadesetdevetogodišnji A.K. iz Banjaluke uhapšen je u akciji kodnog naziva “Ispit” koja se sprovodi u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela “Falsifikovanje isprava”.

A.K. se sumnjiči da je u vremenskom periodu od maja do oktobra 2018. godine, preko društvene mreže pronašao osobu iz Republike Srbije, koje se bavi izradom falsifikovanih dokumenata.

Iz PU Banjaluka su naveli da je osumnjičeni od njega naručio lične karte koje su izrađene na osnovu dostavljenih fotografija i ličnih podataka osoba za koje je trebalo da se polaže ispit pred komisijom za dobijanje certifikata o položenom ispitu njemačkog jezika, radi kvalifikacije i dobijanja radnog mjesta i radnje dozvole u zemljama Evropske unije.

“Daljim radom utvrđeno je da su osobe inicijala D.D.(1977) iz Banje Luke i S.K.(1993) iz Gradiške, za novčani iznos od 200 KM, na osnovu falsifikovanih ličnih karti sa njihovim fotografijama, a ličnim podacima osoba za koje su polagali ispite, odlazili da polažu ispite u Banjoj Luci i Doboju i dobijali certifikate o položenom njemačkom ispitu”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

O svim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv pomenutih osoba za krivična djela “Falsifikovanje isprave”, te da se nastavi rad u cilju utvrđivanja eventulanog postojanja i drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa navedenim.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!