Društvo

Od danas avio veza za Stokholm, Brisel i Memingen

Prvi avion irske kompanije „Rajan er“ na liniji Stokholm – Banja Luka – Stokholm, danas je sletio na Aerodrom Banja Luka što predstavlja početak mnogo bolje povezanosti Banje Luke sa Evropom i svijetom, jer će ovioni ove avio kompanije, po dva puta sedmično, letjeti za Stokholm, Brisel i Memingen.

Ovom svečanom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, koji je ocijenio da je uspostavljanje avio veza sa tri evropske destinacije veoma snažna pretpostavka za razvoj našeg grada.

Loading...

– Ovo je vrlo važan dan za Banju Luku. U svim razgovorima koje smo vodili prethodnih godina o turizmu ili biznisu, jedno od glavnih pitanja je bilo kako doći do Banje Luke. Savremeni svijet je navikao na komfor avionskog saobraćaja i konačno smo došli u situaciju da imamo vezu sa tri značajna odredišta u Švedskoj, Belgiji i Njemačkoj. Mi ćemo sigurno ove pogodnosti snažno iskoristiti u promociji Banje Luke – naglasio je gradonačelnik.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, izjavila je da je saradnja sa avio-kompanijom „Rajan er“ i uspostavljanje avio-linija sa banjalučkog aerodroma od ogromnog značaja za Srpsku i Banju Luku, jer će biti dodatno otvoreni prema evropskim destinacijama.

– Uspostavljanje avio veza sa Evropom znači mnogo za sve naše ljude, privrednike, turiste i u skladu je sa naporima koje smo ulagali u prethodnom periodu. Sada smo na početku i očekujem da će Aerodrom Banja Luka živjeti sasvim drugačiji život i da će to biti od velike koristi za cijeli ovaj kraj – rekla je novinarima Željka Cvijanović

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić, kazao je da je plan da banjalučki aerodrom u narednom periodu ima oko 100.000 putnika na godišnjem nivou.

Direktor Aerodroma Banja Luka Duško Kovačević, ocijenio je da je ovo veliki dan za banjalučki aerodrom.

– Ovo je istorijski trenutak za naš aerodrom. Najvažnije je da naši građani imaju mogućnost da lete niskotarifnim kompanijama prema evropskim odredištima – rekao je Kovačević.

Pilot „Rajan era“ Vladimir Milićević, rekao da je let iz Stokholma protekao mirno i trajao dva časa i dvadeset minuta.

Avion „Rajan era“ odletio je za Stokholm sa banjalučkog aerodroma oko 11.15 časova.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!