Banjaluka

Tajmeri za bolju bezbjednost pješaka na prelazu kod „Kupusišta“

Semafori na prometnoj raskrsnici Gundulićeve ulice sa Bulevarom Živojina Mišića kod tzv. Kupusišta, uskoro će dobiti tajmere za pješake čime će biti povećana njihova bezbjednost, potvrđeno je u Odsjeku za saobraćaj.

S obzirom na to da je u blizini ove raskrsnice osnovna škola i da djeca iz okolnih zgrada svakodnevno prelaze ulicu upravo na tom mjestu, ugradnja ovih tajmera je time još značajnija.

-U narednih sedam dana na ovoj raskrsnici biće postavljeni tajmeri koji pješacima daju informaciju o preostalom vremenu trajanja crvenog svjetla, odnosno preostalo vrijeme do početka zelenog svjetla koje pješacima garantuje bezbjedan prelazak preko kolovoza- ističe šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović.

Istraživanje ponašanja pješaka prije i nakon postavljanja tajmera, kod Gradske uprave i „Boske“, pokazalo je da 25 odsto pješaka ili svaki četvrti, prije postavljanja tajmera nepropisno prelazi ulicu, u vrijeme dok je još bilo upaljeno crveno svjetlo. Nakon postavljanja tajmera, broj pješaka koji se pridržavaju pravila je znatno uvećan, a analiza je pokazala da sada tek svaki deseti pješak nepropisno prelazi ulicu.

On je ukazao da su tajmeri za pješake već postavljeni duž Ulice Kralja Petra I Karađorđevića, te na ukrštanju Aleje Svetog Save sa Vidovdanskom ulicom.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!