Politika

Milo Đukanović nudi državljanstvo za investicije!?

Milo Đukanović promovisao je danas individualni investicioni program, koji investitorima omogućava da se ulaganjem u Crnu Goru kandiduju za crnogorsko držžavljanstvo

Govoreći na Globalnoj konferenciji o rezidentnosti i držžavljanstvu u Dubaiju, koju organizuje kompanija “Henley & Partners”, Đukanović je rekao da bi taj program trebalo da ima snažžne multiplikativne efekte na ekonomiju, postane značajan izvor prihoda i platforma za ulaganja.

Time bi se, kako je ocijenio, ne samo povećao iznos investicija, već i poboljššao imidžž Crne Gore i podigli standardi poslovanja.

Đukanović je, kako je saopššteno iz njegove Služžbe za informisanje, kazao da je vitalni nacionalni interes Crne Gore da implementira program na način da, koristići iskustva drugih zemalja, eliminišše sve rizike koje možže donijeti njegova primjena.

– Program će omogućiti aplikacije samo onim osobama koje imaju dokazan kredibilitet u ličnom i profesionalnom smislu i dozvoliti priliv sredstava koja imaju neupitno legalno porijeklo – poručio je Đukanović.

Đukanović vjeruje da svaki program možže biti dugoročan i stabilan samo ako obe strane vide jasne koristi međusobne saradnje.

„Interes držžave je da se primjenom Individualnog investicionog programa dodatno pospješši razvoj, kreiraju nova radna mesta, smanji spoljno-trgovinski deficit i obavi transfer znanja i novih tehnologija“, naveo je crnogorski predsjednik.

Poručio je da će aplikanti imati korist od povoljnog poreskog sistema, bezviznog režžima prema zemljama u Šengen zoni i integracija u ekonomski i politički sistem držžave.

Prema njegovim riečima, individualni investicioni program mora omogućiti kvalitetniju upotrebu i bolju valorizaciju prirodnih resursa za držžavu i lokalne zajednice..

Izvor
Srpska Cafe
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!