Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Nina Bukejlović ostaje bez mandata u NS RS

Nina Bukejlović, predsjednica Omladine SDS-a, neće dobiti mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nakon što je Sud Bosne i Hercegovine prihvatio žalbu pa će članovi Centralne izborne komisije morati imenovati drugog kandidata iz reda bošnjačkog naroda u RS, javlja N1.

Sud je, podsjećamo, morao odlučiti da li je Nina Bukejlović Srpkinja ili Bošnjakinja, odnosno da li je imala pravo na kompenzacijski mandat u NS RS.

Ranije je za “Glas Srpske” Ivanka Marković, kandidat SDS-a, po nacionalnosti Hrvatica, rekla da će tražiti da CIK provjeri kako se Bukejlovićeva izjasnila na izborima 2016. godine jer postoje informacije da se izjasnila drugačije, najvjerovatnije kao Srpkinja.

Portparolka CIK-a BiH Maksida Pirić rekla je tada za “Glas Srpske” da izborna pravila ne dozvoljavaju da kandidati u toku jednog izbornog ciklusa koji traje četiri godine mijenjaju nacionalnu pripadnost i da se drugačije izjašnjavaju.

Milenko Mihajilica, predsjednik Radikalne stranke Republike Srpske, bio je treći kandidat na listi koalicije predvođene SDS-om, a mandat je dobila četvrta Nina Bukejlović jer se izjasnila kao Bošnjakinja.

Izvor
Nezavisne novine
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button